Noloc Workshop Festival - Elan Training

03.10.22

Noloc Workshop Festival

Jobcoach 2.0

Donderdag 29 september waren we aanwezig op het Noloc Workshop Festival te Nieuwegein. Een dag vol inspiratie, kennisverrijking, verbinding en fun! Tijdens dit jaarlijkse loopbaancongres konden alle deelnemers een breed scala aan workshops volgen. Namens Elan Training B.V. verzorgden de trainers Ramon Blenderman en Frans van Hout de workshop Jobcoach 2.0  Als take home message kregen de deelnemers na afloop een 0.0 Elan biertje mee. Heb je de workshop gevolgd? Dan snap je waarom. Was je er niet bij? Dan leggen we het je graag nog even uit. ↓

Het verhaal achter het 0.0 Elan biertje

“Het leek een perfecte match, maar na 1 dag kwam hij niet meer opdagen. Ja, hij is wel een beetje in het diepe gegooid, maar ja…dat ging ook niet anders. We hadden nu eenmaal weinig tijd.”

Praktijkervaringen en onderzoek benadrukken het belang van de eerste periode op een nieuwe werkplek. Tijdens de workshop Jobcoach 2.0 stonden we samen stil bij nut en noodzaak van zorgvuldige inwerken van een kandidaat. In het nieuwe jargon ook wel onboarding genoemd. Om daar met zachte ogen naar te kunnen kijken, keken we even terug naar de basis. We onderzochten wat dit van de jobcoach vraagt, zoals stoppen met creatieve hopeloosheid en alert te zijn op het belang van een veilige omgeving.

Jobcoach 2.0 staat voor het besef dat je als Jobcoach eerst terug moet naar de basis en die basis duiden we aan met 0.0. Waarbij de linker 0 staat voor de kandidaat, de rechter 0 staat voor de werkgever. De jobcoach de punt tussen de twee nullen. Samendraaien de betrokkenen aan ‘knoppen’ moet het naar 1.0 naar 0.1 of 2.0.

 

Afsluiting

Met een haka-boost hebben we deze dag afgesloten en zijn we moe maar voldaan weer richting huis gegaan.
Voor ons was het Noloc Workshop Festival een groot succes! We kijken uit naar volgend jaar.

 

Vragen?

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×