Ability assessment - Elan Training

Dé Nova Assessment & Learning

Ability assessment

Voor deelname aan de Jobcoachopleiding van Elan Training en/of registratie bij beroepsvereniging Noloc gelden bepaalde toelatingseisen. Kun je niet aantonen dat je voldoet aan het gevraagde niveau? Dan kun je een ability assessment doen bij Dé Nova Assessment & Learning.

Ability assessment

Wanneer is een assessment nodig?

  1. Voor de reguliere jobcoachopleiding van Elan Training geldt, dat je moet kunnen aantonen dat je beschikt over mbo-4 niveau. Als je dit niet kunt aantonen met een erkend diploma[1], dan is een assessment nodig. Let op! Heb je meer dan 2 jaar (minimaal 24 uur per week) jobcoach gerelateerde werkervaring op mbo-4 niveau of hoger, dan wordt dit gezien als compensatie.
  2. Voor de verkorte jobcoachopleiding van Elan Training geldt, dat je moet kunnen aantonen dat je beschikt over hbo niveau. Als je dit niet kunt aantonen met een erkend hbo-bachelor[2] diploma, dan is een assessment nodig.
  3. Voor inschrijving bij Noloc, de beroepsvereniging van jobcoaches en loopbaancoaches, gelden diverse eisen. Naast relevante opleiding en werkervaring, moet je kunnen aantonen dat je over een hbo-niveau beschikt. Als je dit niet kunt aantonen met een erkend hbo-bachelor diploma (zie voetnoot 2), dan is een assessment nodig.

Wat is een ability assessment?

Met een ability assessment worden jouw cognitieve capaciteiten in kaart gebracht, met behulp van betrouwbaar en valide testmateriaal. Het ability assessment bestaat uit:

  • Figuurreeksen
  • Matrixen
  • Cijferreeksen
  • Verbale analogieën
  • Spelling- en grammaticatest (n.v.t. bij Noloc registratie)

Hoe ziet een ability assessment er uit?

Het assessment vindt digitaal plaats, waarbij je op afstand wordt begeleid in het doorlopen van de onderdelen. Na een korte opstart met een assessment consultant, maak je de testen in een online testportal. Na afloop, worden de testresultaten aan je teruggekoppeld. Binnen één werkdag, ontvang je een persoonlijke rapportage met de scores en de eindconclusie. Als je het assessment succesvol afrondt, is deze rapportage het bewijs dat je voldoet aan het gevraagde niveau. De rapportage heeft een geldigheidsduur van twee jaar.

Tijdsinvestering

Het afnemen van het ability assessment duurt ongeveer 2-3 uur (inclusief een korte pauze en de mondelinge terugkoppeling). Het wordt sterk aangeraden om het assessment van te voren te oefenen, zodat je weet wat je kunt verwachten. Dé Nova heeft daarvoor al wat oefentips klaarstaan op hun website.

[1] Hiermee wordt bedoeld een diploma van een mbo-4 opleiding (BBL of BOL 4 jaar voltijd) met CREBO nummer.
[2] Hiermee wordt bedoeld een diploma van een hbo-bachelor opleiding (4 jaar voltijd) met een CROHO nummer.

Procedure

Heb je interesse in deelname aan de Jobcoachopleiding van Elan Training, meld je dan eerst aan voor de opleiding. Op het moment dat een assessment nodig blijkt kun je contact opnemen met Dé Nova door een mail te sturen naar assessments@denovalearning.nl, met je leidinggevende in de cc.
Voor een assessment ten behoeve van Noloc registratie, kun je direct contact opnemen met Dé Nova. Nadat een aanmelding is ontvangen zal een van de assessmentconsultants van Dé Nova een afspraak met je inplannen. Doorgaans kan dit al binnen een week na aanmelding. Kijk dus alvast in je agenda wanneer je het assessment zou willen/kunnen doen.

Vragen?

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×