Visueel communiceren - Elan Training

Visueel communiceren

Wist je dat iedereen kan tekenen? Jij dus ook!

Tekenen is een frisse en doelgerichte manier om goed contact te krijgen met cliënten, vooral met mensen die minder verbaal zijn of op een visuele manier leren.

Visueel communiceren

Met tekeningen kun je toetsen of je elkaar goed begrijpt en bovendien afspraken, een dagindeling of een gesprek helder vastleggen. Tijdens de workshop oefen je met het tekenen van iconen, pictogrammen en een gesprek.

Wat leer je?
Je leert dat je met eenvoudige tools álles kunt tekenen wat je maar wilt, en hoe je tekeningen inzet tijdens gesprekken. Je gaat aan de slag met basisvormen, structuren en professionele tools, zoals kaders, schaduw en kleur. Je gaat jezelf verbazen!

Je leert over de voordelen en toepassingen van tekenen. En je ervaart dat je met tekeningen effectieve, diepgaande en doelgerichte gesprekken voert, die je op een heldere en blijvende manier vastlegt.

Na de workshop ben je:

  • op de hoogte hoe je eenvoudig en duidelijk kunt tekenen
  • in staat om een gesprek visueel vast te leggen
  • in staat om je tekening een professionele uitstraling te geven met o.a. kaders, schaduw en kleur
  • in staat om jouw tekening makkelijk te digitaliseren.

En heb je…

  • geoefend met het tekenen van iconen en pictogrammen
  • geoefend met het tekenen van een cliëntgesprek
  • een idee hoe je deze vaardigheden in de praktijk gaat inzetten.

Voor wie?
Voor klantmanagers, jobcoaches, loopbaancoaches, werkbegeleiders, casemanagers en participatiecoaches die regelmatig gesprekken voeren met cliënten binnen het sociaal domein.

Startdata

Meld je aan!

Elan Training biedt interne opleidingen (op onze locaties) of incompany opleidingen (bij jouw organisatie) op het gebied van Werk en Inkomen. Wanneer een hele afdeling getraind wordt kan het een aantrekkelijk idee lijken om ons naar jouw organisatie toe te halen, en als het gewenst is doen we dat uiteraard! Toch wijzen we ook graag op de voordelen van opleiden op ónze locaties. We zijn hier namelijk van alle gemakken voorzien!

Deze training wordt uitsluitend incompany aangeboden. Mocht je de mogelijkheden willen bespreken, vul dan hieronder het contactformulier in.

Vragen?

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×