STAP-budget - Elan Training

STAP-budget

Wil jij graag een opleiding of training volgen bij Elan Training?

Dan kan dat nu extra voordelig door gebruik te maken van het STAP-budget van de overheid. Hiermee kun je jaarlijks tot € 1000,- aan subsidie ontvangen. Het totale scholingsaanbod van Elan Training komt in aanmerking voor het STAP-budget. Zo kun je nog voordeliger of misschien zelfs kosteloos bij ons studeren. Interesse? Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget:

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. De overheid heeft het STAP-budget in het leven geroepen om scholing en ontwikkeling te stimuleren. Vanaf 2022 kan je als werkende of werkzoekende gebruikmaken van deze subsidie om jezelf bij- of om te scholen. Jaarlijks mag je voor één opleiding €1.000 STAP-budget aanvragen waarmee je jouw positie op de arbeidsmarkt kunt verbeteren. Indien je de opleiding succesvol afrondt is het STAP-budget een gift van de overheid.

De overheid stelt elk jaar zo’n 200 miljoen euro beschikbaar voor deze subsidieregeling. Dit bedrag wordt voor 2022 verdeeld over vijf aanvraagperiodes. Je hebt dit jaar dus vijf keer de mogelijkheid het STAP-budget aan te vragen. Zodra het budget op is, kun je geen subsidie meer ontvangen. Wacht dus niet te lang, OP = OP.

Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode STAP-budget. Is het budget nu op? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode.
Aanvraagperiodes bij UWV:

2022

 • 1 maart t/m 30 april 2022 – Budget op
 • 2 mei t/m 30 juni 2022 – Budget op
 • 1 juli t/m 31 augustus 2022 – Budget op
 • 1 september t/m 31 oktober 2022 – Budget op
 • 1 november t/m 31 december 2022 – Budget op

2023

 • 2 januari t/m 27 februari 2023 – Vervalt (klik hier voor meer informatie)
 • 28 februari t/m 30 april 2023
 • 1 mei t/m 2 juli 2023
 • 3 juli t/m 3 september 2023
 • 4 september t/m 31 oktober 2023
 • 1 november t/m 31 december 2023

Zo vraag je het STAP-budget aan

Heb je gevonden welke opleiding of training bij je past? Kijk dan op het STAP-portaal of er nog budget is voor deze aanvraagperiode en volg dan deze stappen om het STAP-budget aan te vragen:

Stap 1
Schrijf je in door middel van de aanmeldovereenkomst en geef hierop aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget.
Na inschrijving ontvang je per mail een STAP-aanmeldbewijs.

Stap 2
Je vraagt het STAP-budget aan op het STAP-portaal van UWV. Log in met je DigiD en upload daar je STAP-aanmeldbewijs. Volg de volgende stappen binnen het portaal.

Stap 3
Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd door het UWV, ontvangen wij als opleider direct het STAP-budget. Je hoeft dus zelf niets voor te schieten.

 

Stap 4
Elan Training ontvangt het aan jou toegekende STAP-budget en verrekent dit met de opleidings- of trainingskosten.

 

Startdata

Meld je aan!

Elan Training biedt interne opleidingen (op onze locaties) of incompany opleidingen (bij jouw organisatie) op het gebied van Werk en Inkomen. Wanneer een hele afdeling getraind wordt kan het een aantrekkelijk idee lijken om ons naar jouw organisatie toe te halen, en als het gewenst is doen we dat uiteraard! Toch wijzen we ook graag op de voordelen van opleiden op ónze locaties. We zijn hier namelijk van alle gemakken voorzien!

Deze training wordt uitsluitend incompany aangeboden. Mocht je de mogelijkheden willen bespreken, vul dan hieronder het contactformulier in.

Vragen?

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×