Senior Coachprogramma - Elan Training | Ulvenhout en Kring van Dorth

Senior Coachprogramma

In het Senior Coachprogramma bieden we verdieping en verbreding aan jou als job- of loopbaancoach. We gaan aan de slag met het aanscherpen en verbreden van jouw ''gereedschapskist'' als coach. Tevens krijg je meer inzicht in wie jij bent als mens en wat dit betekent voor jouw rol als coach. Dit alles gebeurt natuurlijk onder de professionele begeleiding van onze trainers.

Je hebt de opleiding tot job- of loopbaancoach afgerond en je hebt veel verschillende technieken en methodieken meegekregen op het gebied van coaching. Maar, deze technieken en methodieken in de praktijk brengen is andere koek, je loopt hierbij tegen uitdagingen aan. Welk instrument zet je op welk moment van de begeleiding in? En welke methodiek past nu eigenlijk het beste bij een bepaalde klant?

Je bent een echte vakman of vakvrouw, maar vakmanschap vraagt een zorgvuldige toepassing van je gereedschap. Dit gereedschap bestaat uit de technieken en methodieken maar ook uit de wijze waarop je verbinding maakt met de ander vanuit jouw rol als coach.

In het Senior Coachprogramma bieden we verdieping en verbreding aan jou als job- of loopbaancoach. We gaan aan de slag met het aanscherpen en verbreden van jouw ”gereedschapskist” als coach. Tevens krijg je meer inzicht in wie jij bent als mens en wat dit betekent voor jouw rol als coach. Dit alles gebeurt natuurlijk onder de professionele begeleiding van onze trainers.

Net zoals in de basisopleidingen van Elan Training is dit programma gebouwd op basis van ervaringsgericht leren in groepsverband. Er is een goede balans tussen theorie en praktijk, waarbij we ook de vertrouwde Elan buitenoefeningen niet zullen ontbreken. We gaan regelmatig uiteen in subgroepen om op een laagdrempelige en veilige manier de theorie in de praktijk te brengen.

Daarnaast is er in dit Senior Coachprogramma ook plaats gemaakt voor nieuwe elementen zoals de inzet van een professionele bokscoach en Voice Dialogue. Tevens gaan we dieper in op bestaande kennis en vaardigheden en vullen we dit aan met nieuwe inzichten aan de hand van theorieën zoals de cirkel van gedragsverandering, GROW en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Door veel te oefenen en steeds opnieuw de vertaling te maken naar de praktijk, leer je hoe je technieken en methodieken op een passende manier inzet. De veilige leeromgeving maakt dat je voortdurend reflecteert op je eigen ontwikkelproces en dat van de ander.

Het fundament van het programma

Het programma is opgebouwd uit drie pijlers:

 1. Grip op jezelf

  We beginnen met grip op je belangrijkste gereedschap; je eigen intuïtieve kennis, je innerlijke richtingsgevoel. Wat gebeurt er bij jou van binnen tijdens de coaching en hoe vertaal je dit in het contact met de ander? Welke boodschappen geef je onbewust aan de ander door en hoe krijg je hier meer vat op?

  We gaan met deze pijler aan de slag door theorie af te wisselen met praktijkgerichte opdrachten met behulp van een trainingsacteur, lichaamsgerichte workshops en Voice Dialogue.

 2. Grip op het contact

  Naast grip op jezelf is het ook belangrijk om je zintuigen goed te gebruiken. Je gebruikt je zintuigen om waar te nemen en aan te voelen wat er speelt bij de ander. Niet alleen het luisteren naar de inhoud van iemands verhaal is belangrijk, maar ook op inhoud- en betrekkingsniveau luisteren, zodat je grip krijgt op wat er in het contact gebeurt.

  We zijn in het Senior Coachprogramma veel bezig met luisteren, observeren en reflecteren. We werken in het hier- en nu en oefenen met het benoemen van inhoud- en betrekkingsniveau in de onderlinge communicatie.

 3. Grip op het coachproces

  Welke stappen doorloop je in het coaching proces? Wanneer zet je welke interventie in en hoe stem je deze interventie af op de behoeften en mogelijkheden van je coachee?

  In het Senior Coachprogramma gaan we niet alleen aan de slag met theorie, maar zeker ook met de praktijk. Samen oefenen we met langere coachingsgesprekken waarbij er veel ruimte is voor feedback. De theorie over de cirkel van gedragsverandering staat hierbij centraal.

Programma

De duur van het Senior Coachprogramma is gemiddeld 7 maanden. Het Senior Coachprogramma bestaat vier modules, verdeeld over 13 dagdelen.

 • Module 1: vijf dagdelen met één overnachting
 • Module 2: twee dagdelen
 • Module 3: twee dagdelen
 • Module 4: vier dagdelen met één overnachting

Na afronding van module 4 ontvang je een certificaat van deelname. Het is mogelijk om het Senior Coachprogramma af te sluiten met een Proeve van bekwaamheid. Wanneer je hiervoor kiest vindt er een extra individueel coachmoment plaats ter voorbereiding op de Proeve van bekwaamheid.

Accommodatie en verzorging

Tijdens het Senior Jobcoachprogramma zitten we niet alleen in de schoolbanken. We voeren met de groep ook opdrachten en oefeningen uit in de buitenlucht. Bovendien zijn onze meerdaagse modules altijd inclusief overnachting.

We vinden het belangrijk dat onze locaties de juiste sfeer en het comfort bieden om ongedwongen maar resultaatgericht te kunnen werken. We hebben ervaren dat de bosrijke omgeving van onze locatie De Geershof in Ulvenhout een bijzonder aangename uitwerking heeft op onze studenten. Het karakteristieke pand waarin we samenkomen biedt daarnaast de gelegenheid om gezellig samen te zijn en om je terug te trekken in je eigen kamer. Op de Geershof zullen twee modules van het Senior Coachprogramma plaatsvinden.

Vanaf 1 september 2023 zal Elan Training de Geershof na 36 jaar verlaten voor een nieuwe, toekomstbestendige trainingslocatie; Beukenhaeghe. Beukenhaeghe is een sfeervolle trainingslocatie gelegen in het buitengebied van Moergestel met uitzicht op het Brabantse landschap. Met deze locatie verwachten wij de beleving voor onze studenten nog unieker te maken. Jullie zullen één van de eerste groepen zijn die van deze locatie mogen genieten.

Omdat we graag de verbinding tussen onze kantoor- en trainingslocatie behouden, verandert ook de locatie van ons kantoor. Per 1 september 2023 is ons nieuwe kantoor gevestigd in Oisterwijk, op korte afstand van trainingslocatie Beukenhaeghe. Ons nieuwe kantoor over een receptie, diverse werkruimten maar ook over twee professionele trainingsruimten. In deze trainingsruimten verzorgen we vanaf 1 september trainingen en losse opleidingsdagen. Module 3 en de Proeve van Bekwaamheid (indien van toepassing) zullen op het kantoor plaatsvinden.

Tijdens de opleiding beschik je tijdens alle overnachtingen over je eigen kamer met Wifi. Onze koks verzorgen driemaal daags heerlijke maaltijden op basis van streekproducten. We houden rekening met eventuele allergieën.

Om toegelaten te worden tot het Senior Coachprogramma is het belangrijk dat je een HBO-werk en denkniveau hebt en minimaal beschikt over een MBO-4 diploma.

Wanneer je een Jobcoach- of loopbaancoachopleiding bij Elan Training hebt gevolgd ben je automatisch toelaatbaar. In het Senior Coachprogramma verdiepen en verbreden we de vaardigheden die je in deze opleiding hebt opgedaan en gaan we aan de slag met nieuwe theorie en vaardigheden.

Startdata

Meld je aan!

Elan Training biedt interne opleidingen (op onze locaties) of incompany opleidingen (bij jouw organisatie) op het gebied van Werk en Inkomen. Wanneer een hele afdeling getraind wordt kan het een aantrekkelijk idee lijken om ons naar jouw organisatie toe te halen, en als het gewenst is doen we dat uiteraard! Toch wijzen we ook graag op de voordelen van opleiden op ónze locaties. We zijn hier namelijk van alle gemakken voorzien!

Deze training wordt uitsluitend incompany aangeboden. Mocht je de mogelijkheden willen bespreken, vul dan hieronder het contactformulier in.

09 november 2023

Moergestel

Direct aanmelden

Weten wat je te wachten staat? Download het lesprogramma

Vragen?

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×