Nascholing Jobcoach - Elan Training

Nascholing Jobcoach

Aanvullend Programma Register Jobcoach Opleiding Nascholing Jobcoach Aanvullend Programma Register Jobcoach

Het verkorte programma dat alsnog leidt tot het erkende diploma voor beroepsregistratie! Aanvullend programma register jobcoach Heb je vóór 01-07-2013 de Jobcoach opleiding gevolgd bij Elan Training, toen deze nog niet erkend was door Noloc? En wil je alsnog een door de Noloc* erkend diploma behalen, zodat je de mogelijkheid hebt om toe te treden tot het register** van de Noloc? Dan biedt Elan Training jou een unieke kans met een efficiënt en actueel aanvullend jobcoachprogramma! In dit aanvullende programma Register Jobcoach fris je enerzijds je kennis en vaardigheden op en anderzijds verdiep je je in de nieuwe onderdelen uit het erkende programma en actuele ontwikkelingen in het werkveld. En dit slechts in 4 dagen.

Voor wie is de opleiding ‘Nascholing Jobcoaches’ bedoeld?

Voor jobcoaches die hun diploma vóór 1 juli 2013 behaald hebben en toch als erkend jobcoach in het Noloc register opgenomen willen worden.

Toelatingseisen

Vooropleiding : een met goed gevolg afgeronde Jobcoachopleiding bij Elan Training van vóór 1 juli 2013. Daarnaast beschik je over een relevante werkplek en hbo werk- en denkniveau.

Wat leer je?

  • Je behaalt het diploma van deze erkende jobcoachopleiding, waarmee je de mogelijkheid hebt om toe te treden tot het register van Noloc.
  • Je bereikt een nog beter begeleidings- en coachingsresultaat voor je klanten en de bedrijven waarvoor je je inzet.

Voor elke start kun je je met het betreffende inschrijfformulier inschrijven.

De exacte tijden en lesdata vind je tevens op het inschrijfformulier (zie hierboven).
Je kunt ons ook bellen of via de contactpagina contact opnemen als je vragen hebt.

Opzet ‘Aanvullend Programma Register Jobcoach’:

Het aanvullende programma bestaat slechts uit twee 2-daagse modules (totaal 8 dagdelen). Tussen de twee modules zit ongeveer 4 weken, waarin je twee huiswerkopdrachten uitwerkt. Dit programma biedt jou de mogelijkheid om binnen 6 weken je weer bij te scholen tot register jobcoach. Tijdens de modules overnacht je op De Geershof te Ulvenhout.

MODULE 1 (2 dagen)

Dag 1 (2 dagdelen):

Motiverende Gespreksvoering
Je leert over verschillende soorten weerstand en om meer structuur en regie te houden tijdens (coach)gesprekken. Je oefent ermee om de door middel van motiverende gespreksvoering de zelfredzaamheid van je cliënten te vergroten. Daarbij oefen je met je eigen ambivalentie en diverse reflecties.

Dag 2 (2 dagdelen):

Wet- en regelgeving Sociale Zekerheid
Je frist je kennis en inzichten over wet- en regelgeving in sociale zekerheid op. Tevens actualiseer je jouw kennis met de nieuwste regels en ontwikkelingen op dit terrein. Aan bod komen onderwerpen zoals loonwaarde, subsidieregelingen werkgevers, garantiebanen, werkervaringsplaatsen, Jobcoach Portaal UWV, interne versus externe jobcoaching.

Dag 2 wordt afgesloten met een huiswerkopdracht gericht op de aangereikte wet- en regelgeving toepassen op eigen casuïstiek.

MODULE 2 (2 dagen)

Dag 3 (2 dagdelen):

Psychische klachten en re-integratie
Je krijgt kennis & inzicht in de kenmerken van mensen met een psychische aandoening in relatie tot passende begeleidingsstijlen. (1 dagdeel)
Beroepenkunde
Je verdiept jouw werknemers- en werkplekanalyse door inzicht te krijgen in de meerwaarde van beroepskeuze- en interesse testen en gaat beroepen en functies analyseren. (1 dagdeel)

Dag 4 (2 dagdelen):

Supported Employment en oplossingsgericht coachen:
Je leert te sturen op zelfsturing bij cliënten volgens de visie van SupportedEmployment en verdiept je oplossingsgerichte coachingsvaardigheden. Daarbij neem je jouw eigen coachingsstijl onder de loep en integreer je hierin elementen van oplossingsgerichte coaching.

De laatste dag wordt afgesloten met een huiswerkopdracht over de aangereikte theorie overOplossingsgericht Coachen, die je dient te verwerken.

Startdatums

Schrijf je in!

Elan Training biedt interne opleidingen (op onze locaties) of incompany opleidingen (bij jouw organisatie) op het gebied van Werk en Inkomen. Wanneer een hele afdeling getraind wordt kan het een aantrekkelijk idee lijken om ons naar jouw organisatie toe te halen, en als het gewenst is doen we dat uiteraard! Toch wijzen we ook graag op de voordelen van opleiden op ónze locaties. We zijn hier namelijk van alle gemakken voorzien!

Selecteer een leslocatie:

07 juli 2020

Gestart. Inschrijving gesloten.

08 juli 2020

Volgeboekt. Inschrijving gesloten.

09 juli 2020

Volgeboekt. Inschrijving gesloten.

10 juli 2020

Direct inschrijven

11 juli 2020

Direct inschrijven

Vragen?

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×