HBO

Loopbaancoachopleiding

Professionele begeleiding bieden bij alle loopbaanvragen

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met het adviseren en begeleiden van leerlingen, studenten, werkzoekenden, werknemers bij hun loopbaanoriëntatie en loopbaankeuzes.

 • Niveau HBO
 • Opleidingsduur 8-9 maanden (35 dagdelen, verdeeld over 3 modules)
 • Studiebelasting Gemiddeld 6 uur per week
 • Groepsgrootte 8-14 deelnemers
 • Prijs compleet € 6.850,- (vrij van BTW)
Incompany mogelijkheid Webinar

Ulvenhout

 • 29 maart 2021 Gestart. Inschrijving gesloten.

Loopbaancoachopleiding

Voor wie is de opleiding tot loopbaancoach bedoeld?

Ben jij als loopbaanprofessional (in spé) op zoek naar verbreding en verdieping van kennis en vaardigheden in het vakgebied? Wil jij een omvattende blik krijgen op theorie en praktijk van de loopbaankunde en op een effectieve manier leren hoe jij cliënten kunt begeleiden in hun loopbaanontwikkeling? Dan is deze opleiding iets voor jou!

De opleiding is bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met het adviseren en begeleiden van leerlingen, studenten, werkzoekenden, werknemers bij hun loopbaanoriëntatie en loopbaankeuzes. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als decaan, mentor, jobcoach, studieloopbaanadviseur, loopbaancoach, re-integratieadviseur, mobiliteitsadviseur of HR-professional. De opleiding is ook geschikt voor mensen die zich willen omscholen tot loopbaancoach of nog vrij weinig ervaring hebben.

Toelatingseisen

Deze opleiding is op hbo werk- en denkniveau. De toelatingseisen zijn als volgt:
 • Hbo werk- en denkniveau
 • Gedurende de opleiding 2 kandidaten kunnen begeleiden in een loopbaancoachtraject

Beschik je niet over de juiste instroomeisen, dan kan een intake & assessment uitkomst bieden. We bekijken samen welke route het beste bij je past!

Wat leer je?

Na afloop van de opleiding ben je in staat om:

 • een vraag-verhelderend gesprek met een kandidaat en opdrachtgever te voeren om een loopbaancoachtraject op te starten;
 • een doelgericht begeleidingsvoorstel op te stellen voor een loopbaantraject, waarbij duidelijke doelen zijn bepaald;
 • de kandidaat te begeleiden bij zelfreflectie en het uitvoeren van (zelf-)onderzoek;
 • de kandidaat te begeleiden bij het ontwikkelen van een visie op de loopbaan, leer- en ontwikkelmogelijkheden;
 • de kandidaat te begeleiden in het oriëntatie- en keuzeproces bij het maken van een loopbaan-, leer-, of ontwikkelplan;
 • de kandidaat te ondersteunen bij de uitvoering van een loopbaan-, leer- of ontwikkelstap;
 • een begeleidingsproces van een loopbaantraject af te sluiten en te evalueren met kandidaat en opdrachtgever.

De competenties ‘Methodisch werken, Inlevingsvermogen, Effectief communiceren, Adviseren en Coachen’ staan centraal in deze opleiding, en sluiten naadloos aan bij het Noloc-toetsingskader voor loopbaanprofessionals.

Erkenningen

Je ontvangt nadat je de hele opleiding succesvol hebt doorlopen het diploma ‘loopbaancoach’ van Elan Training op hbo-niveau met een omvang van 11 EC. Volg je een of meerdere modules, dan krijg je bij succesvolle afronding een certificaat met een omvang van 3 EC per module.

Noloc registratie

Onze loopbaancoach opleiding sluit aan bij het toetsingskader voor de Noloc loopbaanprofessional. Hierdoor kun je na afloop en succesvolle afronding van de opleiding in aanmerking komen voor registratie in het register van Noloc als erkend loopbaanprofessional. Raadpleeg de website voor de actuele eisen.

Deze opleiding start meerdere keren per jaar. Voor elke start kun je je met het betreffende inschrijfformulier inschrijven. Natuurlijk kun je ons ook bellen of via de contactpagina contact opnemen als je vragen hebt.

De eerstvolgende opleiding start in oktober 2021 op de trainingslocatie in Ulvenhout. De opleiding duurt 8-9 maanden.

In 2021 zullen er verschillende opleidingsgroepen starten. Dan bieden we de opleiding niet alleen aan op onze locatie in Ulvenhout, maar ook op onze nieuwe trainingslocatie Villa Schoolthoff, in Kring van Dorth (gemeente Lochem).

Klassikaal en online

De loopbaancoachopleiding is blended vormgegeven, wat betekent dat je zowel klassikaal als online lesonderdelen volgt.
Je kunt gebruik maken van ons digitale, web-based, leerplatform Elan Learning, via het aNewSpring portal. In de afgeschermde leeromgeving kun je veilig online contact leggen met trainers en medestudenten en vindt je alle praktische informatie over jouw opleiding. Ook kun je je hier onder andere leerstof interactief eigen maken, oefenen in e-learningmodules en je opdrachten inleveren. Je vindt er alles om je flexibel voor te kunnen bereiden en het optimale uit je opleiding te halen!

Programma opbouw

De opleiding bestaat uit drie modules, die elk ingaan op een ander aspect van loopbaancoaching. Zo gaan we in de eerste module in op loopbaanoriëntatie en -theorieën. De tweede module is toegespitst op het je eigen maken van loopbaancoaching en allerlei methodieken. De derde module betreft loopbaanmanagement en de arbeidsmarkt. Je rondt de opleiding af met een afsluitende dag waarbij je een presentatie geeft over je portfolio.

Vragen?

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×