Loopbaancoachopleiding - Elan Training

Loopbaancoachopleiding

De Loopbaancoachopleiding van Elan Training is een door Noloc erkende en geregistreerde beroepsopleiding op hbo-niveau. Als loopbaancoach bied je professionele begeleiding bij alle loopbaanvragen. Tijdens de Loopbaancoachopleiding vind je verbreding en verdieping van kennis en vaardigheden in het vakgebied en krijg je een omvattende blik op theorie en praktijk van de loopbaankunde. Hiermee leer je op een effectieve manier hoe jij cliënten kunt begeleiden in hun loopbaanontwikkeling.

Waarom loopbaancoaching?

De vraag naar loopbaanbegeleiding neemt toe. Door de veranderende arbeidsmarkt worden we meer dan ooit uitgedaagd om de regie over onze loopbaan te nemen. Een loopbaan loopt niet altijd zoals mensen willen, flexibilisering van de arbeidsmarkt en technologische ontwikkelingen maken werk en loopbanen onvoorspelbaar. Daarnaast willen werknemers graag een beroep uitoefenen dat écht bij hun kwaliteiten en passies past. Soms zien ze zelf niet meer waar de kansen en bedreigingen liggen, als loopbaancoach bied je hierin begeleiding, zodat mensen de juiste carrièrestap zetten.

Voor wie is de opleiding tot loopbaancoach bedoeld?

Ben jij als loopbaanprofessional (in spé) op zoek naar verbreding en verdieping van kennis en vaardigheden in het vakgebied? Wil jij een omvattende blik krijgen op theorie en praktijk van de loopbaankunde en op een effectieve manier leren hoe jij cliënten kunt begeleiden in hun loopbaanontwikkeling? Dan is deze opleiding iets voor jou!

De opleiding is bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met het adviseren en begeleiden van leerlingen, studenten, werkzoekenden, werknemers bij hun loopbaanoriëntatie en loopbaankeuzes. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als decaan, mentor, jobcoach, studieloopbaanadviseur, loopbaancoach, re-integratieadviseur, mobiliteitsadviseur of HR-professional. De opleiding is ook geschikt voor mensen die zich willen omscholen tot loopbaancoach of nog vrij weinig ervaring hebben.

Toelatingseisen

Deze opleiding is op hbo werk- en denkniveau. De toelatingseisen zijn als volgt:

  • Hbo werk- en denkniveau
  • Gedurende de opleiding 2 kandidaten kunnen begeleiden in een loopbaancoachtraject

Beschik je niet over de juiste instroomeisen, dan kan een intake & assessment uitkomst bieden. We bekijken samen welke route het beste bij je past!

Wat leer je?

Na afloop van de opleiding ben je in staat om:

  • een vraag-verhelderend gesprek met een kandidaat en opdrachtgever te voeren om een loopbaancoachtraject op te starten;
  • een doelgericht begeleidingsvoorstel op te stellen voor een loopbaantraject, waarbij duidelijke doelen zijn bepaald;
  • de kandidaat te begeleiden bij zelfreflectie en het uitvoeren van (zelf-)onderzoek;
  • de kandidaat te begeleiden bij het ontwikkelen van een visie op de loopbaan, leer- en ontwikkelmogelijkheden;
  • de kandidaat te begeleiden in het oriëntatie- en keuzeproces bij het maken van een loopbaan-, leer-, of ontwikkelplan;
  • de kandidaat te ondersteunen bij de uitvoering van een loopbaan-, leer- of ontwikkelstap;
  • een begeleidingsproces van een loopbaantraject af te sluiten en te evalueren met kandidaat en opdrachtgever.

De competenties ‘Methodisch werken, Inlevingsvermogen, Effectief communiceren, Adviseren en Coachen’ staan centraal in deze opleiding, en sluiten naadloos aan bij het Noloc-toetsingskader voor loopbaanprofessionals.

Erkenningen

Je ontvangt nadat je de hele opleiding succesvol hebt doorlopen het diploma ‘loopbaancoach’ van Elan Training op hbo-niveau met een omvang van 11 EC.

Noloc registratie

Onze loopbaancoach opleiding sluit aan bij het toetsingskader voor de Noloc loopbaanprofessional. Hierdoor kun je na afloop en succesvolle afronding van de opleiding in aanmerking komen voor registratie in het register van Noloc als erkend loopbaanprofessional. Raadpleeg de website voor de actuele eisen.

Klassikaal en online

De Loopbaancoachopleiding is blended vormgegeven, wat betekent dat je zowel klassikaal als online lesonderdelen volgt.
Je kunt gebruik maken van onze digitale leeromgeving Flowsparks. In de afgeschermde leeromgeving vindt je alle praktische informatie over jouw opleiding. Ook kun je je hier onder andere leerstof interactief eigen maken en je opdrachten inleveren. Je vindt er alles om je flexibel voor te kunnen bereiden en het optimale uit je opleiding te halen!

Programma opbouw

De opleiding bestaat uit drie modules, die elk ingaan op een ander aspect van loopbaancoaching. Zo gaan we in de eerste module in op loopbaanoriëntatie en -theorieën. De tweede module is toegespitst op het je eigen maken van loopbaancoaching en allerlei methodieken. De derde module betreft loopbaanmanagement en de arbeidsmarkt. Je rondt de opleiding af met een afsluitende dag waarbij je een presentatie geeft over je portfolio.

Leeruitkomsten

Onze leeruitkomsten beschrijven het eindniveau dat een student na het volgen van een opleiding moet beheersen op het gebied van kennen, kunnen en professionele werkhouding.

Klik hier voor de leeruitkomsten van onze Loopbaancoachopleiding.

Wil je meer informatie over deze opleiding of heb je vragen? Schrijf je dan in voor een van onze online info-avonden.
De info-avond duurt ongeveer een uur en biedt de gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook kun je een afspraak maken met een studiecoach om je persoonlijke vragen te stellen.

Startdata

Meld je aan!

Elan Training biedt interne opleidingen (op onze locaties) of incompany opleidingen (bij jouw organisatie) op het gebied van Werk en Inkomen. Wanneer een hele afdeling getraind wordt kan het een aantrekkelijk idee lijken om ons naar jouw organisatie toe te halen, en als het gewenst is doen we dat uiteraard! Toch wijzen we ook graag op de voordelen van opleiden op ónze locaties. We zijn hier namelijk van alle gemakken voorzien!

Deze training wordt uitsluitend incompany aangeboden. Mocht je de mogelijkheden willen bespreken, vul dan hieronder het contactformulier in.

Vragen?

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×