Motiverende Gespreksvoering - Elan Training

Motiverende Gespreksvoering

Motiverende Gespreksvoering is een methode om mensen te motiveren om zelfgekozen doelen te bereiken. De methode gaat ervan uit dat iedereen net zoveel redenen heeft om niet te veranderen als om wel te veranderen. Het helpt mensen deze ambivalentie voor zichzelf op te lossen en op zoek te gaan naar hun innerlijke doelen en waarden. Zodra de wens sterk genoeg is, wordt er gewerkt aan zelfeffectiviteit, zodat mensen daadwerkelijk in beweging komen. In dit hele proces kun jij ondersteunend zijn.

Voor wie is de training Motiverende Gespreksvoering bedoeld?

Voor klantmanagers, jobcoaches, werkbegeleiders, casemanagers en participatiecoaches die regelmatig gesprekken voeren met cliënten binnen het sociaal domein.

Wat leer je?

Na het volgen van deze e-learning heb je meer inzicht in de processen die zich afspelen bij mensen die een veranderproces ondergaan.
Vanuit de theorie achter Motiverende Gespreksvoering geven we je handvaten om deze methode te kunnen toepassen in contact met je cliënt.
Je gaat de verschillende vormen van motivatie bij een cliënt leren herkennen, verkennen en vergroten. Zodat een cliënt zichzelf gaat overtuigen van het nut van verandering.

Je doorloopt geheel zelfstandig in je eigen tempo deze e-learning. De e-learning is opgebouwd uit 4 modules. Deze modules behandelen theoretische en praktische informatie op een interactieve manier. Aan het einde van iedere module volgt een toets met meerkeuzevragen. Nadat je de lesstof goed hebt bestudeerd kun je de toets maken. Wanneer je de toets met meerkeuzevragen voldoende hebt afgerond, kun je verder met de volgende module.

In deze e-learning komen de volgende modules aan bod:

    1. Motiverende Gespreksvoering
    2. De zelfdeterminatie theorie
    3. Het model van Prochaska en DiClemente
    4. Motiverende Gespreksvoering in vier stappen

Deze e-learning kun je op ieder moment starten en blijft 5 maanden lang 24/7 voor jou beschikbaar.
Natuurlijk kun je ons altijd bellen of via de contactpagina contact opnemen als je vragen hebt.

Startdata

Meld je aan!

Elan Training biedt interne opleidingen (op onze locaties) of incompany opleidingen (bij jouw organisatie) op het gebied van Werk en Inkomen. Wanneer een hele afdeling getraind wordt kan het een aantrekkelijk idee lijken om ons naar jouw organisatie toe te halen, en als het gewenst is doen we dat uiteraard! Toch wijzen we ook graag op de voordelen van opleiden op ónze locaties. We zijn hier namelijk van alle gemakken voorzien!

Inschrijven

E-learning

Direct aanmelden

Vragen?

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×